Faranghe - een italiaanse woonboerderij

liquore arancia

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

 

Aranciella crema
sinaasappel likeur

 

Ingrediënten voor 2,5 liter:

1 liter alcohol van 98%, te koop in een Italiaanse supermarkt

6 sinaasappels. onbehandeld biologisch omdat de waslaag en het gebruikte landbouwgif de schil onbruikbaar maakt.

1,8 kg suiker

2 zakjes vanille suiker

2 liter houdbare melk

Fles of weckpot met grote opening voor minstens 4 liter.

 

Schil de sinaasappels dun zonder het (bittere)witte vruchtvlees. Deze schillen in de liter alcohol doen, goed ondergedompeld. Zo'n 4 weken laten trekken en dan de schillen verwijderen. Maak een zoete melk door 1,8 kg suiker in 2 liter kokende melk op te lossen, zo'n 5 minuten zachtjes doorkoken en dan laten afkoelen. Deze zoete melk  bij de sinaasappel-alcohol voegen en weer 2 maanden laten staan. De aranciella crema van 33% is klaar. Dit recept kun je ook maken met citroenen.

gingin!